Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Kasım 2013 Cumartesi

Keçiboynuzlu Kurabiye

En çok demir içeren besinlerden biri keçiboynuzu... Uzmanlar, özellikle kansızlık problemi olanlar için pekmezini öneriyorlar.  Bende de kansızlık olduğu için tüketmek istiyorum, fakat pekmezin tadı bana hitap etmiyor. Dolayısıyla alternatif olarak keçiboynuzunun toz halini kullanıyorum. Kek, kurabiye ve hatta ekmek hamurlarında kullanılabiliyor. Şekerli olduğu için tariflerinizde şeker miktarını azaltabilirsiniz. Ben bu tarifte 1 kaşık keçiboynuzu kullandığım için 1 kaşık şeker az koydum. Bu keçiboynuzu ununu (veya tozunu) nerede bulacağız diyorsanız, marketlerde baharat reyonlarında veya aktarlarda bulabilirsiniz. 


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 100 gr yumuşak tereyağı (2 dolu yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı şeker 
  • 1 dolu yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1,5 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için badem, fındık veya ceviz
Yapılışı:
  1. Yumurta, tereyağı, zeytinyağı ve şekeri iyice karıştırın.
  2. Keçiboynuzu unu, tam buğday unu, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar un ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  4. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde olmuş demektir.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  6. Üzerine badem, fındık veya ceviz koyup hafifçe bastırın.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında 15-20 dk pişirin.
  8. Afiyet olsun.

2 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: