Malzemeler:
- 1/2 kg pırasa (Yaprakları ayıklanmış)
- 1 havuç
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak kadar su
Yapılışı:
- Yağı düdüklüye alın.
- Pırasaları verev doğrayıp düdüklüye koyun ve düdüklüyü ocağa alın. (Ocak harlı olmamalı)
- Havuçları da yine verev doğrayın.
- Biberleri iri iri doğrayın ve havuçlarla birlikte pırasalara ekleyin.
- Karıştırarak 1-2 dk kavurun.
- Salçayı ilave edip 1dk daha kavurun.
- Nohut, tuz ve suyu da ilave edip düdüklünün kapağını kapatın.
- Buhar çıkmaya başladıktan sonra 7 dk pişirin. Normal tencerede pişirecekseniz 20-25 dk pişirmeniz gerekecektir.
- Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder