Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Kasım 2013 Pazartesi

Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler:

  • 1/2 paket arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
Yapılışı:
  1. Şehriyelerin yarısını tencereye alın ve karıştırarak kavurun. (Ben şehriyeleri bol miktarda kavuruyorum. Fazlasını ayırıp soğuyunca kavanoza koyuyorum. Bir dahaki sefere kavurmak için zaman harcamıyorum. Yağsız kavrulduğu için daha sonraki kullanımlar için saklayabilirsiniz.)
  2. Rengi kahverengiye dönen şehriyelere kalan şehriyeleri ekleyin.
  3. Tereyağı ve tuzu da ilave edip yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Şehriyelerin üzerini yarım cm geçecek şekilde su ilave edin.
  5. Su kaynayınca ocağı kısıp şehriyelerin suyu çekmesini bekleyin.
  6. Şehriyeler suyu çekince ocağı kapatın ve pilavınızı 5-10 dk demlenmeye bırakın.
  7. Demlenen pilavınızı karıştırıp sıcak servis edin.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: