Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Ekim 2013 Salı

Tarçınlı Rulolar

Çok çok özel bir lezzet, çünkü Özdenciğimden. Uzun zamandır yapmak isteyip yapamadığım bu lezzeti nihayet Özdenimle birlikte yaptık. Geçen ay Antalya'ya ziyaretlerine gittik, bizim için birsürü şey yapmış. Çok çok lezzetlilerdi, ellerine sağlık tekrardan. Fakat Özden'imin yaptıklarını hemencecik silip süpürünce yerine hemen yenilerini yapmak gerekti :) Özden hemen tarifi getirdi, hamur hazırlandı falan derken bir anda 'Tarçınlı Rulolar' mideye indi :) Özellikle tarçın sevenlere kesinlikle öneririm. 


Malzemeler:
  • 1/4 paket yaş maya
  • 1,5 çay bardağı su (150 ml)
  • Yarım çay bardağı şeker (50 ml)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
Sos için: 
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı(yumuşak)
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kahverengi şeker
Yapılışı:
  1. Mayayı ılık suda eritin.
  2. Şeker, tuz ve yumurtayı da koyup karıştırın.
  3. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Kabın üzerini kapatıp mayalanması için ılık bir yerde 1 saat kadar bekletin.
  5. Sos için tereyağı, tarçın ve şekeri iyice karıştırın.
  6. Mayalanan hamuru 3 mm kalınlığında açın.
  7. Üzerine sosu güzelce yayın.
  8. Hamuru rulo halinde sarın.
  9. Elde ettiğiniz ruloyu yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimleyin.
  10. Her dilimi, aralarında biraz boşluk kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
  11. 180 derecelik fırının alt rafında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  12. İster sıcak, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  13. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: