Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Ekim 2013 Çarşamba

Pratik Salatalık Turşusu

Malzemeler:

  • 1 kg salatalık
  • 8 diş sarımsak
  • 8 adet nohut
  • 2 limon
  • 2 lt su
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4 orta boy kavanoz
Yapılışı:
  1. Öncelikle turşunun suyunu hazırlayın.
  2. 2 lt suyu bir tencereye alın ve 2 yemek kaşığı tuz ilave edip kaynatın. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.  (Su olarak çeşme suyu kullanmayın, içme suyu kullanın.)
  3. Salatalıkları yıkayın ve varsa saplarını ayıklayın.
  4. Limonları 2 - 3 mm kalınlığında dilimleyin. Kavanozların kenarlarına gelecek şekilde dizin.
  5. Her kavanoza 2 diş sarımsak ve 2 adet nohut koyun.
  6. Salatalıkları diklemesine sıkı sıkı kavanozlara yerleştirin.
  7. Son olarak soğumuş olan suyu, salatalıkların üzerlerini iyice örtecek şekilde doldurun.
  8. Kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yere koyun.
  9. 10-15 gün sonra mis gibi limon kokan kıtır kıtır turşularınız yemeğe hazır olacaktır.
  10. Ben özellikle küçük kavanoz kullanıyorum. Çünkü açıldıktan sonra turşunun üzeri beyazlaşıyor. Böyle olunca her bir kavanoz açıldıktan sonra bozulmadan bitiyor. Siz isterseniz yine aynı ölçüleri kullanarak, turşunuzu daha büyük kavanozlara yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Selencim, bence el maharetin kadar anlatımın da harika.. püf noktaları çok güzel açıklamışsın. azz sonra başlıyoruz turşu kurmaya : )

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: