Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 250 gr margarin veya tereyağı (yumuşak olmalı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
- 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
- Yumurta, şeker, tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu geniş bir kapta iyice karıştırın.
- 3 bardak kadar unu, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un ilave edin.
- Cevizi ekleyin karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Bu ölçülerde 2 büyük tepsi (yaklaşık 40 kurabiye) çıkıyor.
- 2 tepsiyi aynı anda pişirmek isterseniz fırınınızı turbo ayarına getirin. Turbo ayarı yoksa tepsileri ayrı ayrı koyarak pişirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder