Malzemeler:
- 1 kg domates
- 1 kg etli kırmızı biber
Yapılışı:
- Biberleri ister ızgarada, ister ocakta, isterseniz de fırında közleyin.
- Biberler közlenirken bir yandan domateslerin kabuklarnı soyup iri doğrayın ve ocağa alın.
- Domatesler biraz pişip suyu azalınca közlenmiş, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberleri ekleyin.
- Hepsini blenderdan geçirin ve istenilen kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin.
- Sos bir yandan kaynarken kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıp hemen ters çevirin. (Küçük konserve kavanozlarını tercih edebilirsiniz. Böylece açıldıktan sonra bozulmadan hemen biter. Ayrıca kapakların yeni ve hiç kullanılmamış olması gerekir.)
- Soğuyunca kavanozları tekrar çevirerek saklayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder