Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Ekim 2013 Çarşamba

Köz Biberli Domates Sosu

Kışın vazgeçilmez kahvaltılığımız... Sadece kahvaltılık değil aslında; hazır makarna sosu olabiliyor, pizza sosu olabiliyor. Hatta tostun içine bile girebiliyor. (Ayrıca bknz Margarita Pide)  Kışın domates tüketmediğimiz için yazın bu soslardan hazırlıyorum ve kışın bol bol yiyoruz, böylece domatesi hiç aramıyoruz. Bu tarifi vermekte biraz geç kaldım galiba ama, ancak fırsat bulabildim. Es geçmek de istemedim, domates ve biber zamanı geçmeden yapabilirseniz şiddetle tavsiye ederim.






Malzemeler:
  • 1 kg domates
  • 1 kg etli kırmızı biber
Yapılışı:
  1. Biberleri ister ızgarada, ister ocakta, isterseniz de fırında közleyin. 
  2. Biberler közlenirken bir yandan domateslerin kabuklarnı soyup iri doğrayın ve ocağa alın. 
  3. Domatesler biraz pişip suyu azalınca közlenmiş, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberleri ekleyin. 
  4. Hepsini blenderdan geçirin ve istenilen kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin.
  5. Sos bir yandan kaynarken kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıp hemen ters çevirin. (Küçük konserve kavanozlarını tercih edebilirsiniz. Böylece açıldıktan sonra bozulmadan hemen biter. Ayrıca kapakların yeni ve hiç kullanılmamış olması gerekir.)
  6. Soğuyunca kavanozları tekrar çevirerek saklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: