Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Ekim 2013 Çarşamba

Puf Böreği



Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • Lor peyniri (isterseniz maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz)
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Yapılışı:
  1. Yumurta, yoğurt ve yağı iyice karıştırın. 
  2. Sirkeyi de ilave edip karıştırın.
  3. Biraz unla birlikte kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Buzdolabında 30 dk kadar dinlendirin. (İsterseniz geceden hazırlayıp dolaba koyabilirsiniz. Sabah da hemen hazırlayıp kahvaltı için kızartabilirsiniz.)
  6. Hamuru merdane veya oklava ile 3mm kalınlığında açın.
  7. İstediğiniz büyüklükte bardak veya kurabiye kalıbı ile kesin.
  8. İç harcı koyup poğaça yapar gibi katlayın ve kenarlarını bastırarak kapatın.
  9. Hazırladığınız böreklerin her iki tarafını da kızgın yağda kızartın.
  10. Sıcak servis edin.
  11. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Harika gorunuyor selencim, olsa da yesek dedirttiyor:) yaninda cay, domates, salatalik, ufffenfes!:)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: