Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için:
- Lor peyniri (isterseniz maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz)
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- Yumurta, yoğurt ve yağı iyice karıştırın.
- Sirkeyi de ilave edip karıştırın.
- Biraz unla birlikte kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Buzdolabında 30 dk kadar dinlendirin. (İsterseniz geceden hazırlayıp dolaba koyabilirsiniz. Sabah da hemen hazırlayıp kahvaltı için kızartabilirsiniz.)
- Hamuru merdane veya oklava ile 3mm kalınlığında açın.
- İstediğiniz büyüklükte bardak veya kurabiye kalıbı ile kesin.
- İç harcı koyup poğaça yapar gibi katlayın ve kenarlarını bastırarak kapatın.
- Hazırladığınız böreklerin her iki tarafını da kızgın yağda kızartın.
- Sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
Harika gorunuyor selencim, olsa da yesek dedirttiyor:) yaninda cay, domates, salatalik, ufffenfes!:)
YanıtlaSil