- 1 yufka
- 100 gr süzme peynir
- 100 gr kaşar peyniri
- 1 küçük kırmızı biber
- 4 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
- Kaşar peynirini ve kırmızı biberi rendeleyin, süzme peyniri de küçük parçalara ayırın.
- Tüm malzemeyi karıştırın.
- Yufkayı ortadan 2'ye kesin.
- 2 kaşık zeytinyağını yarım yufkanın üzerine gezdirin.
- Yufkanın 1/3'lük kısmını ortaya doğru katlayın.
- Harcın yarısını yerleştirin.
- Yufkanın diğer 1/3'lük kısmı da üzerine kapatın. Kenarda biraz fazlalık kalacaktır, onu da üzerine kapatın.
- Isıtılmış tavaya alın.
- Alt-üst pişirdikten sonra aynı işlemi diğer yarım yufka için yapın.
- Sıcakken servis edin. Belki yanına da bir ayran güzel gider, afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder