Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1/4 paket yaş maya
- 1 bardak süt (200 ml)
- 75 gr tereyağı ( 2 yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı tam buğday unu
- Aldığı kadar un
- 200 gr kaşar
- Susam,çörekotu
Yapılışı:
- Mayayı ılık sütün içinde eritin.
- Yumurtanın beyazını, sütü ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Tam buğday unu, şeker, tuz ve biraz unu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin.
- Hamuru mayalanmaya bırakın. Hamur yaklaşık 3 katına çıkana kadar bekleyin.
- Kaşarları küp küp doğrayın.
- 1 yumurta büyüklüğünde hamur koparıp avcunuzda açın, içine kaşar koyup hamuru kapatın.
- Elinizde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Hazırladığınız hamurların üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu serpin.
- Poğaçaların üzerinden hafifçe bastırın ki susamlar yapışsın.
- Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirin.
- Fırını 50 dereceye getirin.
- Poğaçalarınızın kabarıp yaklaşık 3 katına çıkmasını bekleyin.
- Fırınınızı 200 dereceye getirin.
- Poğaçalarınızı üzeri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder