Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Ağustos 2013 Cuma

Kaşarlı Poğaça


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1/4 paket yaş maya
  • 1 bardak süt (200 ml)
  • 75 gr tereyağı ( 2 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tam buğday unu
  • Aldığı kadar un
  • 200 gr kaşar
  • Susam,çörekotu
Yapılışı:
  1. Mayayı ılık sütün içinde eritin.
  2. Yumurtanın beyazını, sütü ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  3. Tam buğday unu, şeker, tuz ve biraz unu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin.
  5. Hamuru mayalanmaya bırakın. Hamur yaklaşık 3 katına çıkana kadar bekleyin.
  6. Kaşarları küp küp doğrayın.
  7. 1 yumurta büyüklüğünde hamur koparıp avcunuzda açın, içine kaşar koyup hamuru kapatın.
  8. Elinizde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  9. Hazırladığınız hamurların üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu serpin.
  10. Poğaçaların üzerinden hafifçe bastırın ki susamlar yapışsın.
  11. Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirin.
  12. Fırını 50 dereceye getirin.
  13. Poğaçalarınızın kabarıp yaklaşık 3 katına çıkmasını bekleyin.
  14. Fırınınızı 200 dereceye getirin.
  15. Poğaçalarınızı üzeri kızarana kadar pişirin.
  16. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: