Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Eylül 2013 Cumartesi

Ekler



Malzemeler:

Bu ölçülerle yaklaşık 18 tane ekler oluyor.

Hamur için:
  • 100 gr tereyağı
  • 1+1/5 su bardağı su (240 ml)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik un (175 gr)
  • 4 yumurta
Krema için:
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
Çikolata sosu için:
  • 100 gr çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-7 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
  1. Hamur için bir tencereye su, tereyağı ve tuzu koyun.
  2. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve unu ilave edin.
  3. Unu iyice yedirin.
  4. Tencereyi tekrar ocağa alın.
  5. Hamuru karıştırarak yaklaşık 5 dk pişirin.
  6. Hamuru soğumaya bırakın. 
  7. Hamur oda sıcaklığına gelince yumurtaları teker teker ekleyerek hamura yedirin. Bu aşama biraz zor oluyor, fakat yılmayın. homojen bir kıvam elde edene kadar devam edin.
  8. Hamuru krema torbasına doldurun, en geniş ucunu kullanarak yağlanmış tepsiye 10 cm uzunluğunda sıkın. Hamurların aralarında 4-5 cm boşluk kalacak şekilde tüm hamuru tepsiye yerleştirin. (Krema torbası yoksa, buzdolabı poşetinin bir ucunu keserek de yapabilirsiniz veya 2 kaşığı ıslatarak yine aynı şekli verebilirsiniz.)
  9. Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta rafında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 15-20 dk) Pişerken kesinlikle fırının kapağını açmayın.
  10. Hamurlarınız pişerken bir taraftan kremayı hazırlayın.
  11. Tencereye şeker, un ve nişastayı koyun ve karıştırın.
  12. Sütü de azar azar ilave ederek karışıma yedirin.
  13. Tencerenizi ocağa alın.
  14. Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  15. Karışımı ocaktan alın, tereyağı ve vanilini ekleyin.
  16. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  17. Pişen hamurlarınızı fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
  18. Krema ve hamurlar oda sıcaklığına geldiğinde krema torbasına kremanızdan koyun. (Krema ilk önce biraz akışkan olabilir, bu haliyle kullanın. Çünkü buzdolabına konduğunda donacaktır.)
  19. Krema sıkacağının sivri ucunu kullanarak pişen hamurlarınızın bir ucundan delin ve hamuru kremayla iyice doldurun. 
  20. Sosu için tüm malzemeyi bir tabakta benmari usulü eritin. (Koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.)
  21. Krema ile doldurduğunuz hamurlarınızı son olarak sosa batırıp soğumak üzere buzdolabına kaldırın.
  22. İyice soğuduktan sonra eklerleriniz servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: