Bu ölçülerle yaklaşık 18 tane ekler oluyor.
Hamur için:
- 100 gr tereyağı
- 1+1/5 su bardağı su (240 ml)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 bardaktan 1 parmak eksik un (175 gr)
- 4 yumurta
Krema için:
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
Çikolata sosu için:
- 100 gr çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6-7 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
- Hamur için bir tencereye su, tereyağı ve tuzu koyun.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve unu ilave edin.
- Unu iyice yedirin.
- Tencereyi tekrar ocağa alın.
- Hamuru karıştırarak yaklaşık 5 dk pişirin.
- Hamuru soğumaya bırakın.
- Hamur oda sıcaklığına gelince yumurtaları teker teker ekleyerek hamura yedirin. Bu aşama biraz zor oluyor, fakat yılmayın. homojen bir kıvam elde edene kadar devam edin.
- Hamuru krema torbasına doldurun, en geniş ucunu kullanarak yağlanmış tepsiye 10 cm uzunluğunda sıkın. Hamurların aralarında 4-5 cm boşluk kalacak şekilde tüm hamuru tepsiye yerleştirin. (Krema torbası yoksa, buzdolabı poşetinin bir ucunu keserek de yapabilirsiniz veya 2 kaşığı ıslatarak yine aynı şekli verebilirsiniz.)
- Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta rafında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 15-20 dk) Pişerken kesinlikle fırının kapağını açmayın.
- Hamurlarınız pişerken bir taraftan kremayı hazırlayın.
- Tencereye şeker, un ve nişastayı koyun ve karıştırın.
- Sütü de azar azar ilave ederek karışıma yedirin.
- Tencerenizi ocağa alın.
- Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
- Karışımı ocaktan alın, tereyağı ve vanilini ekleyin.
- Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
- Pişen hamurlarınızı fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
- Krema ve hamurlar oda sıcaklığına geldiğinde krema torbasına kremanızdan koyun. (Krema ilk önce biraz akışkan olabilir, bu haliyle kullanın. Çünkü buzdolabına konduğunda donacaktır.)
- Krema sıkacağının sivri ucunu kullanarak pişen hamurlarınızın bir ucundan delin ve hamuru kremayla iyice doldurun.
- Sosu için tüm malzemeyi bir tabakta benmari usulü eritin. (Koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.)
- Krema ile doldurduğunuz hamurlarınızı son olarak sosa batırıp soğumak üzere buzdolabına kaldırın.
- İyice soğuduktan sonra eklerleriniz servise hazırdır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder