Malzemeler:
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 yumurta
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Galeta unu veya kurutulmuş ve ufalanmış ekmek
- Sıvıyağ
Püre için:
- 4 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Bir mutfak robotuna veya parçalayıcıya nohut, soğan ve sarımsağı koyun, robotu çalıştırın. Malzemeler parçalanıncaya kadar çalıştırmaya devam edin.
- Parçaladığınız malzemeyi geniş bir kaba alın ve yumurta, kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Son olarak galeta unu veya kurutulmuş ekmekleri yavaş yavaş ilave edin. Biraz koyun karıştırın, sonra tekrar koyun, karıştırın. Karıştırdıkça ekmekler şişecek ve köftenin kıvam almasını sağlayacaktır. Bu işleme köfteler toplanıp şekil alabilir hale gelene kadar devam edin. İlk başta biraz yumuşak ve ıslak olabilir fakat pişirince içindeki yumurtalar köftenin katılaşmasını sağlayacaktır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve üzerinden bastırın.
- Galeta ununa bulayın. (Ben galeta unu yerine ekmek kırıntılarını elekten geçirip kullanıyorum.)
- Köftelerinizi ister bol yağda isterseniz yapışmaz tavada az yağda kızartın. (Ben az yağda kızartmayı tercih ediyorum.)
- Köftelerinizi alt üst pişirin.
- Püre için patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın.
- Kabuklarını soyduktan sonra tereyağı ve tuzla birlikte blenderdan geçirin.(Veya çatalla iyice ezebilirsiniz.)
- Kıvamı çok koyu olursa biraz su koyabilirsiniz.
- Köftelerinizi püre ile birlikte sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
ellerine saglik selencim, sayende Ogul da bakliyat yiyor :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilSüper ya, sen böyle diyorsun ya çok mutlu oluyorum:)
YanıtlaSil