Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı domates püresi veya 2 orta boy domates
- 2 bardak bulgur
- 1,5 bardak su
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Soğanı doğrayın ve tencereye alın.
- Zeytinyağını ekleyip ocağı açın ve çok az kavurun.
- Domatesi de ekleyip1-2 dk pişirin. (Domates yerine salça da kullanabilirsiniz.)
- Bulguru ekleyip karıştırın.
- Mercimekleri de ekledikten sonra kaynamış suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
- Ocağı kısın ve bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavınız 10 dk kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
- Servis için bir kaseye pilavınızdan hafifçe bastırarak yerleştirin.
- Servis tabağını kasenin üzerine kapatıp ters çevirin.
- Yanında salata, domates veya turşu ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder