Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Mayıs 2013 Salı

Tortellini


Malzemeler:

Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 fincan su
  • Tuz
İçi için:
  • 250-300 gr lor
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Maydanoz
Yapılışı:
  1. Unun ortasını açıp yumurtaları kırın.
  2. Tuzu ve yağı ilave edip karıştırmaya başlayın.
  3. Kıvamı ayarlamak için yavaş yavaş su katın.
  4. Sonunda biraz sert bir hamur elde etmelisiniz.
  5. İç malzemeyi karıştıp hazırlayın.
  6. Hamuru biraz unlayarak açabildiğiniz kadar ince açın.
  7. Bardakla hamurunuzu kesin ve iç malzemeyi koyun. (Bardakla kesmek yerine kare kare de kesebilirsiniz.)
  8. Hamuru ay şeklinde kapatıp elinizle iki ucunu birleştirin.
  9. Nasıl yapılacağıyla ilgili fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.
  10. Kaynar suda 6-7 dk haşlayın. 
  11. Kaynar sudan çıkan tortellinilerin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip servis edebilirsiniz.
  12. Yada domates sosu ile de servis edebilirsiniz.
  13. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: