Malzemeler:
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 fincan su
- Tuz
İçi için:
- 250-300 gr lor
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Maydanoz
Yapılışı:
- Unun ortasını açıp yumurtaları kırın.
- Tuzu ve yağı ilave edip karıştırmaya başlayın.
- Kıvamı ayarlamak için yavaş yavaş su katın.
- Sonunda biraz sert bir hamur elde etmelisiniz.
- İç malzemeyi karıştıp hazırlayın.
- Hamuru biraz unlayarak açabildiğiniz kadar ince açın.
- Bardakla hamurunuzu kesin ve iç malzemeyi koyun. (Bardakla kesmek yerine kare kare de kesebilirsiniz.)
- Hamuru ay şeklinde kapatıp elinizle iki ucunu birleştirin.
- Nasıl yapılacağıyla ilgili fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.
- Kaynar suda 6-7 dk haşlayın.
- Kaynar sudan çıkan tortellinilerin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip servis edebilirsiniz.
- Yada domates sosu ile de servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder