Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Çilek Reçeli



Malzemeler:

  • 1 kg çilek
  • 1 kg şeker
  • 1/2 limonun suyu
Yapılışı:
  1. Yıkanmış ayıklanmış çilekleri bir tencereye koyun. Çilekleriniz büyükse doğrayabilirsiniz.
  2. Üzerine şekeri ilave edin.
  3. Şekerler eriyip çilekler suyunu bırakana kadar bekleyin.
  4. Tencerenizi ocağa alın ve reçelinizi kaynatmaya başlayın.
  5. Mümkün olduğunca harlı ateşte yapmaya çalışın, böylece reçeliniz canlı ve parlak olacak, kararmayacaktır.
  6. Kaynatırken reçeliniz kabaracaktır, bu nedenle biraz derin bir tencere kullanmanız gerekecektir.
  7. Kaynatma esnasında bir kevgirle oluşan köpükleri bir kaseye alın. (Kesinlikle bu köpüğü atmayın, kahvaltıda yersiniz. Ben bayılırım.)
  8. Reçelinizin kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bir kaseye su koyun ve içine bir damla reçelin suyundan koyun. Eğer suyun içinde dağılmıyorsa olmuş demektir.
  9. Kıvamına geldiğinden emin olduğunuz reçelin içine limon suyunu da ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. İlk başta reçel sulu gibi görünebilir fakat soğuyunca biraz daha koyulaşacaktır.
  10. Soğuduktan sonra da hala suluysa bir tepsiye döküp güneşe koyabilirsiniz. Ara ara karıştırarak koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  11. Eğer imkanınız varsa sadece çilekler pişene kadar ocakta kaynatıp, limonunu ilave edip güneşe alın. Yine koyulaşana kadar ara ara karıştırın. Böylece parlak ve canlı bir reçel elde etmiş olursunuz. Annem hep böyle yapar, yazlıkta çatıya koyar, reçel bol güneşte kısa sürede oluverir.
  12. Reçelinizi soğuduktan sonra kavanozlara koyup saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: