Malzemeler:
- 2 büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Patatesleri düdüklüde 20 dk kadar haşlayın.
- Yarı kıvamda pişen patatesleri 250 derecelik fırının telinin üzerine alıp yaklaşık 30 dk pişirin. Pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
- Pişen patatesleri ortasından boylamasına yarın. İçine kaşar,tuz ve tereyağı koyun.
- Çatalla ezerek tüm malzemeyi patatese yedirin. Bu işlemi patatesin kabuk bütünlüğünü bozmadan yapmaya çalışın.
- Üzerine istediğiniz mezeyi koyup servis edebilirsiniz. Ben rus salatası, haydari ve Gülfize teyzeciğimin yaptığı kırmızı biber konservesinden kullandım. (Rus salatası ve haydarinin tarifini de en kısa zamada vereceğim.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder