Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Nisan 2013 Cumartesi

Browni Kurabiye


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 125 gr margarin veya 110 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 75 gr kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2,5 bardak un
  • 1/2 paket kabartma tozu
Şurup için:
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı:
  1. Öncelikle şurubu hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu ocağa alın. Şekeri, karıştırarak suyun içinde eritin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. 
  2. Yumurtaları, margarin, sıvı yağ ve şekeri iyice karıştırın.
  3. Kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip çok karıştırmadan yumuşak bir hamur yapın.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
  6. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz teker teker suyun içine batırıp çıkarın.
  7. Eğer tüm kurabiyeler ıslandıktan sonra bile şurup artarsa, bir kez daha batırıp çıkarın. Kurabiyelerin tüm şurubu çekmesi gerekiyor.
  8. Kurabiyeleriniz soğuyunca servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: