- 2 yumurta
- 125 gr margarin veya 110 gr tereyağı (yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 75 gr kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 2,5 bardak un
- 1/2 paket kabartma tozu
Şurup için:
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
- Öncelikle şurubu hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu ocağa alın. Şekeri, karıştırarak suyun içinde eritin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
- Yumurtaları, margarin, sıvı yağ ve şekeri iyice karıştırın.
- Kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip çok karıştırmadan yumuşak bir hamur yapın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz teker teker suyun içine batırıp çıkarın.
- Eğer tüm kurabiyeler ıslandıktan sonra bile şurup artarsa, bir kez daha batırıp çıkarın. Kurabiyelerin tüm şurubu çekmesi gerekiyor.
- Kurabiyeleriniz soğuyunca servise hazırdır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder