Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2013 Pazar

Puf Poğaça

Haftaiçi kahvaltıları için Pazar gününden hazırlayabileceğiniz bir lezzet... 
Ben bazen 2 tepsi yapıp birazını buzluğa kaldırıyorum. Sabahları istediğim kadar çıkarıp tavada ısıtıyorum, yumuşacık ve yeni pişmiş gibi taze oluyor. 


Malzemeler:
  • 75 gr tereyağı
  • 200 ml süt (1 su bardağı)
  • 1 yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1/4 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Susam,çörekotu veya haşhaş
İçi için:
  • 200 gr lor
  • 1 tutam dereotu veya maydanoz 
Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığına getirilmiş tereyağı, yumurta akı ve sütü bir kapta karıştırın.
  2. Mayayı bu karışımın içinde eritin.
  3. Tuzu ekleyin.
  4. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  5. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde olmuş demektir.
  6. Hamuru ılık ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
  7. İçi için lor ve ince doğranmış dereotunu karıştırın.
  8. Mayalanıp kabaran hamurunuzdan 2 ceviz büyüklüğüde parçalar koparıp avucunuzda açın.
  9. Ortasına iç malzemeden koyup hamurun kenarlarından ortaya doğru birleştirip kapatın.
  10. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  11. Susam, çörekotu veya haşhaş serpin ve üzerlerinden hafifçe bastırın ki yapışsın.
  12. Fırını 50 dereceye ısıtın ve tepsinizi fırının orta veya biraz alt rafına yerleştirin.
  13. Poğaçalar kabarıp 2-3 katına çıktığında fırını 180 dereceye getirin.
  14. Üzerleri kızarana kadar pişirin.
  15. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: