Malzemeler:
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı irmik
- 30 gr çam fıstığı ( Yerfıstığı da kullanabilirsiniz)
- 2 çay bardağı şeker
- 4 çay bardağı süt
Yapılışı:
- İrmiği orta ateşte yağsız kavurmaya başlayın.(Yağın yanmasını engellemek için artık kavurma işlemini yağla yapmıyorum.)
- İrmik hafif kızarmaya başlayınca çam fıstıklarını ekleyip biraz daha kavurun.
- Yağı ve şekeri ilave edip karıştırın.
- Sütü de ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte irmikler sütü içine çekip şişene kadar pişirin.
- Servisten önce güzelce karıştırın. Bir kaseye hafifçe bastırarak helvanızı koyun.
- Bir tabağa ters çevirip servis edin.
- Üzerine isterseniz tarçın da ekebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder