Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Mart 2013 Perşembe

İrmik Helvası


Malzemeler:

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı irmik
  • 30 gr çam fıstığı ( Yerfıstığı da kullanabilirsiniz)
  • 2 çay bardağı şeker
  • 4 çay bardağı süt
Yapılışı:
  1. İrmiği orta ateşte yağsız kavurmaya başlayın.(Yağın yanmasını engellemek için artık kavurma işlemini yağla yapmıyorum.)
  2.  İrmik hafif kızarmaya başlayınca çam fıstıklarını ekleyip biraz daha kavurun. 
  3. Yağı ve şekeri ilave edip karıştırın.
  4. Sütü de ekleyip karıştırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte irmikler sütü içine çekip şişene kadar pişirin.
  6. Servisten önce güzelce karıştırın. Bir kaseye hafifçe bastırarak helvanızı koyun.
  7. Bir tabağa ters çevirip servis edin.
  8. Üzerine isterseniz tarçın da ekebilirsiniz.
  9. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: