Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Mart 2013 Perşembe

Havuçlu Bezelyeli Kereviz Dolması

Malzemeler:
  • 4 orta boy kereviz
  • 2 havuç
  • 1 pırasa
  • 1 kase bezelye
  • Zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz
  • 1 kaşık kırmızı toz biber
Yapılışı:
  1. Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini biraz oyun. (Oluşturacağınız çanakların alt kısmı düz olsun ki tencerede düzgün dursun.)
  2. Bir tencereye dizin ve üzerlerine tuz ve zeytinyağı gezdirin.
  3. Tencereye 1 parmak kadar su koyup haşlayın. (Haşlama süresinin yarısında ters çevirip üstte kalan kısımlarını da pişirirseniz daha homojen bir pişme elde edersiniz.)
  4. Kerevizleri arada bir kontrol edin ki iyice yumuşamasın.
  5. Kerevizler pişerken pırasaları doğrayıp zeytinyağıyla kavurmaya başlayın.
  6. Pırasalar hafif sotelendikten sonra rendelenmiş havuçları ekleyin.
  7. Kerevizlerin oyduğunuz içlerini de küçük küçük doğrayıp (veya rendeleyip) havuç ve pırasaların içine ekleyin. 
  8. Tüm bu malzemeler piştikten sonra tuz, kırmızı toz biber ve  haşlanmış (veya konserve) bezelyeleri ekleyip karıştırın.
  9. Pişen kerevizlerin içini bu harçla doldurup üzerlerine ince kıyılmış kereviz yapraklarını ve limon suyunu gezdirip 5 dk daha kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: