- 4 orta boy kereviz
- 2 havuç
- 1 pırasa
- 1 kase bezelye
- Zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- Tuz
- 1 kaşık kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini biraz oyun. (Oluşturacağınız çanakların alt kısmı düz olsun ki tencerede düzgün dursun.)
- Bir tencereye dizin ve üzerlerine tuz ve zeytinyağı gezdirin.
- Tencereye 1 parmak kadar su koyup haşlayın. (Haşlama süresinin yarısında ters çevirip üstte kalan kısımlarını da pişirirseniz daha homojen bir pişme elde edersiniz.)
- Kerevizleri arada bir kontrol edin ki iyice yumuşamasın.
- Kerevizler pişerken pırasaları doğrayıp zeytinyağıyla kavurmaya başlayın.
- Pırasalar hafif sotelendikten sonra rendelenmiş havuçları ekleyin.
- Kerevizlerin oyduğunuz içlerini de küçük küçük doğrayıp (veya rendeleyip) havuç ve pırasaların içine ekleyin.
- Tüm bu malzemeler piştikten sonra tuz, kırmızı toz biber ve haşlanmış (veya konserve) bezelyeleri ekleyip karıştırın.
- Pişen kerevizlerin içini bu harçla doldurup üzerlerine ince kıyılmış kereviz yapraklarını ve limon suyunu gezdirip 5 dk daha kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder