Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Şubat 2013 Cuma

Kuru Domatesli Zeytinli Pizza

Malzemeler:

Hamur için:
  • 1 bardak süt (200 ml)
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
  • 1/4 paket yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri
  • Ketçap veya domates sosu
  • Beyaz peynir, lor veya çökelek
  • Siyah zeytin
  • Kuru domates
  • Soğan
Yapılışı:
  1. Ilık süt, yumurta ve zeytinyağını geniş bir kaba alın ve karıştırın.
  2. Mayayı da ilave edip elinizle eritin.
  3. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  4. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin.
  5. Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde karıştırma kabının üzerini kapatın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması için bekleyin.
  6. Hamurunuz mayalanırken ön hazırlık olarak kuru domatesleri sıcak suya koyun, zeytinleri çekirdeklerinden ayırın, kaşar peynirini rendeleyin.
  7. Sosu için ben yine Margarita Pide'de kullandığım kırmızı biberli domates sosunu kullandım. Bunun yerine ketçap da kullanabilirsiniz. Veya salça ve zeytinyağını karıştırıp kullanabilirsiniz.
  8. Mayalanan hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre 1 parça alın ve merdane ile unlayarak 0,5 cm kalınlığında açın. (Bu hamuru 2'ye böldüğümde benim tepsilerime göre 2 tane pizza tabanı elde etmiş oluyorum.)
  9. Açtığınız hamuru kepek serpilmiş veya unlanmış tepsiye alın. 
  10. 200 derecelik fırında 5 dk kadar ön pişirme yapın.
  11. Hamurunuzu fırından çıkarın ve domates sosu veya ketçap sürün.
  12. Rendelenmiş kaşar peynirini de serptikten sonra domates kurusu, zeytin, lor ve soğanı tüm hamura yerleştirin.
  13. 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  14. Yanına da güzel bir ayran yapın ve afiyetle yiyin:)
Kırmızı biberli domates sosu için:
 1 kg domatesin kabukları soyulup iri doğranıp 10-15 dk pişirildikten sonra közlenmiş, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberler eklenir. Hepsi blenderdan geçirilir ve istenilen kıvama gelene kadar pişirmeye devam edilir. Sonra kavanozlara sıcak sıcak konulup kapakları kapatılıp ters çevrilir. Soğuyunca kavanozları tekrar çevirerek saklayabilirsiniz. 

2 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: