Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Ocak 2013 Cumartesi

Sebzeli Makarna



Malzemeler
  • 500 gr makarna
  • 100 gr kırmızı pancar yaprağı
  • 100 gr ıspanak
  • 1 soğan veya pırasa
  • 1 havuç
  • Sıvıyağ-tereyağı
  • İstediğiniz çeşit peynir
Yapılışı
  1. Tencereye suyu koyun, kaynayınca içine makarnaları ekleyin. Ben haşlama suyunu yeterince koyuyorum sonra da dökmüyorum ki vitaminler uçup gitmesin. Su miktarını göz kararı ayarlıyorum. İlk başta çok su koymamaya çalışıyorum, az gelirse sonradan duruma göre ekliyorum. Burada pişme derecesi de önemli; o da zevke bağlı... Kimi çok pişmiş, kimi de az pişmiş sever.
  2. Makarnalar haşlanırken soğanı(veya pırasayı) hafifçe kavurun.
  3. Rendelenmiş havucu ekleyin.
  4. Sonra ıspanak ve pancar yapraklarını doğrayın ve onları da ekleyin.
  5. Tüm sebzeler piştiğinde biraz tereyağı ekleyin.
  6. Haşlamış olduğunuz makarnanın içine bu harcı karıştırarak veya haşlanmış makarnanın üzerine koyarak servis edebilirsiniz.
  7. İstediğiniz bir peyniri de üzerine ilave edip servisi tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: