Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 bardak şeker
- 1 bardak süt
- 3/4 bardak sıvı yağ
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 250 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 40 gr kakao
- 100 gr fındık
Sosu için:
- 80 gr çikolata
- 1/4 çay bardağı süt
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Sütü ve yağı ilave edin ve karıştırın.
- Un,kakao,kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın ama fazla değil.
- Son olarak fındığı da ekleyip karıştırdıktan sonra kekiniz pişmeye hazır demektir.
- Nasıl bir kapta pişirmek istiyorsanız (Ben klasik dikdörtgen Borcam kullandım), kabı yağlayın ve karışımı döküp 175 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk pişirin.
- Sosu için sütü ve çikolatayı bir kaba alıp karıştırarak benmari usulü eritin.
- Kekiniz soğuyunca sosu hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.
- Afiyet olsun...
yummy! :))) ben de denedim ve sonuc harika! ellerine saglik selencimm.. artik ben de cikolatali kek yapabiliyorum :)
YanıtlaSilevde cikolatasi olmayanlar icin ufak bir tavsiye ben uzerinin sosunu bir bardakta sut, seker, kakao ve biraz da sivi yag ekleyerek hazirladim, en kisa zaman da cikolata ile de deneyecegim!