Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Ocak 2013 Cuma

Dönderme

Memleketim Aydın-Bozdoğan'ın bence en güzel yemeği ısırgandan (hatta yöresel adıyla 'Dalgan') yapılan 'Dönderme'dir. Buna ısırganlı börek veya ısırganlı mücver diyebiliriz. Sabah, öğle, akşam günün her saatinde yenebilen çok besleyici ve sağlıklı bir yemektir.

DÖNDERME (Isırgan Mücveri)





Malzemeler
  • 1 bağ ısırgan (yaklaşık 500 gr)
  • 2 yumurta
  • 100-200 gr çökelek veya beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 soğan 
  • Karabiber
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
Yapılışı
  • Isırgan yaprakları dallarından ayıklanır, yıkanıp suyu süzdürülür ve doğranır, soğan rendelenir ve diğer malzemeler de ilave edilip elle karıştırılır ve güzelce yoğurulur.  
  • Sonra bu karışım yağlanmış(yağ miktarı size kalmış) yapışmaz özellikli bir tavaya üzerinden bastırarak güzelce yerleştirilir. Bir tarafı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla ters çevrilip diğer yüzü de pişirilir. Kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Aksi halde altı ve üstü kolayca kızarıyor fakat ısırganlar tam pişmeyebiliyor. 
  • Pişen dönderme sıcak olarak servis edilir. Yanında yoğurtla çok güzel oluyor, tavsiye ederim. 
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: