Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Kasım 2016 Perşembe

Bal Kabaklı Kek

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3/4 bardak şeker
  • 3/4 bardak kabak püresi (koyu kıvamlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1+3/4 bardak un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3/4 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı
  1. Kabak püresini yapmak için kabakları iri iri doğrayıp çok az su ile düdüklüde haşlayın ve blenderdan geçirin. (Hamura eklemeden önce soğutmanız gerekiyor)
  2. Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.
  3. Kabak püresi ve yağı ilave edin.
  4. Un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı birlikte eleyerek hamura ekleyin.
  5. Unu hamura yedirecek kadar çok kısa süre çırpın.
  6. Cevizleri ekleyip çok az karıştırın.
  7. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının alt rafında 45-50 dk kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: