- 3 yumurta
- 3/4 bardak şeker
- 3/4 bardak kabak püresi (koyu kıvamlı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1+3/4 bardak un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3/4 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı
- Kabak püresini yapmak için kabakları iri iri doğrayıp çok az su ile düdüklüde haşlayın ve blenderdan geçirin. (Hamura eklemeden önce soğutmanız gerekiyor)
- Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.
- Kabak püresi ve yağı ilave edin.
- Un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı birlikte eleyerek hamura ekleyin.
- Unu hamura yedirecek kadar çok kısa süre çırpın.
- Cevizleri ekleyip çok az karıştırın.
- Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının alt rafında 45-50 dk kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder