Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Ekim 2016 Cuma

Nohutlu Bamya


Malzemeler:

  • 1/2 kg bamya
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 2-3 sivri biber
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı koruk ekşisi ( veya başka bir ekşi yada limon suyu)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Soğanı ve biberleri doğrayıp düdüklü tencereye alın ve zeytinyağını ilave edip çok az soteleyin.
  2. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
  3. Tuzu ve toz biberi de ekleyin ve 1-2 dk pişirin. 
  4. Koruk ekşisini de ekleyip karıştırın.
  5. Ayıklamış olduğunuz bamya ve haşlanmış nohutları da ilave edip karıştırın.
  6. Sebzelerin üzerini tam geçmeyecek kadar su koyun.
  7. Düdüklünün kapağını kapatın ve buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapatıp kısık ateşte 7-8 dk pişirin.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: