Malzemeler:
- 1/2 kg bamya
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 soğan
- 1 kırmızı biber
- 2-3 sivri biber
- 1 domates
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı koruk ekşisi ( veya başka bir ekşi yada limon suyu)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Soğanı ve biberleri doğrayıp düdüklü tencereye alın ve zeytinyağını ilave edip çok az soteleyin.
- Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
- Tuzu ve toz biberi de ekleyin ve 1-2 dk pişirin.
- Koruk ekşisini de ekleyip karıştırın.
- Ayıklamış olduğunuz bamya ve haşlanmış nohutları da ilave edip karıştırın.
- Sebzelerin üzerini tam geçmeyecek kadar su koyun.
- Düdüklünün kapağını kapatın ve buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapatıp kısık ateşte 7-8 dk pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder