Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Mart 2013 Cuma

Browni

Browni'yi herkes ıslak kek olarak bilir. Aslında browni daha çok çikolatalı kek. Her browni tarifi istediğimde ıslak kek tarifi ile karşılaşmaktan sıkılmıştım. Geçen gün bu tarif ile karşılaştım ve hemen denedim. Gerçekten çok başarılı. (Bu arada tarif Cafederins'ten) Daha önce başka bir tarif denemiştim fakat o biraz daha kuru olmuştu. Bu defa tam kıvamında güzel bir browni oldu. Çok pratik ve kolay bir tarif. Mutlaka deneyin. Aman çok ağır olur ben bunun yağından kısayım, aman efendim çikolatası çok, azaltayım derseniz browni yapmamış olursunuz. Bence tarife bire bir uyun, çok güzel bir lezzet yakalayacağınıza emin olun.


Malzemeler:
  • 200 gr tereyağı
  • 100 gr çikolata
  • 3 yumurta
  • 200 gr şeker (1 bardak)
  • 100 gr un (1 bardak)
  • 50 gr kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
  1. Tereyağını eritin.
  2. Eriyince ocaktan alın, içine çikolatayı atın ve karıştırarak eritin.
  3. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  4. İçine çikolata ve tereyağı karışımını ekleyin, çırpmaya devam edin.
  5. Karışım homojen bir kıvam alınca un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
  6. Artık çok fazla karıştırmayın. Unların kaybolması yeterli.
  7. 180 derecelik fırında 45 dk kadar pişirin. Piştiğini anlamak için bir kürdan veya bıçak saplayın, eğer kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
  8. Ben borulu kek kalıbında pişirdim, pişme süresi uzun oldu. Ama siz browniniz daha alçak olsun isterseniz borcam veya başka bir sığ fırın kabı kullanabilirsiniz. Bu durumda pişme süresi kısalacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: