Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Ocak 2013 Cumartesi

İlk tarifim: Kabaklı Rulo Pasta

Arkadaşlarımın tavsiyesiyle kısa zamanda karar verip oluşturduğum yepyeni blog'umdan herkese merhaba! Hemen, bir paylaşımda bulunmak istiyorum. İlk tarifim Kabaklı Rulo Pasta... Özkanlar pazarındaki Fadime Teyzemden aldığım küçük bal kabağının yarısını klasik bir kabak tatlısı yaptıktan sonra kalanını farklı bir şekilde değerlendirmek istedim. Bunun yanında da ne zamandır da rulo pasta yapmak istiyordum. Rulo pasta ve kabak bir araya gelip yeni bir oyunun parçası olur mu diye düşündüm ve işe koyuldum...


Malzemeler

Kabak sosu:
  • 1 kg bal kabağı
  • 1 bardak şeker
Pandispanya:
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 0,5 çay bardağı portakal suyu
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
Krema:
  • 0,5 lt süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:
  1. Öncelikle kabak sosunu hazırlayın. Kabakları rendeleyip şekeri ilave edin ve koyulaşıp sürülebilir kıvama gelene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  2. Kreması için nişasta ve şekeri karıştırıp sütü yavaş yavaş ilave edin ve karıştırarak pişirin. 2 dk kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilini ilave edin. Ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını sağlayın.
  3. Pandispanya için öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. 0,5 çay bardağı şekeri aklara, geri kalanı da sarılara ekleyin. Önce akları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra sarıları da şekerle birlikte iyice çırptıktan sonra portakal suyunu ilave edin ve karıştırın. Un, vanilin ve kab.tozunu da eleyerek ilave edip karıştırın. Son olarak çırpmış olduğunuz yumurta aklarını tahta kaşık veya spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. 
  4. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip yerleştirin. Pandispanya hamurunu dökün ve güzelce yayıp üzerini düzeltin. (Kalınlığı 0,5 cm kadar oluyor.) 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. 
  5. Pandispanya sıcakken hemen rulo yapın(yağlı kağıt ile birlikte) ve açın. Kabak sosunu her tarafına güzelce sürün ve tekrar rulo yapın. Bu defa yağlı kağıdı sıyırarak rulo yapmanız gerekiyor.
  6. Hazırlamış olduğunuz kremayı da üzerine sürdükten sonra son olarak bolca hindistan cevizi serpin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. 4-5 saat sonra pastanız servise hazırdır.
  7. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: