Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Ocak 2013 Pazar

Annemin Tahinli Çöreği

Dün akşam pide hamurunu biraz fazla yapmıştım. Pidelerden kalan hamuru sabaha Tahinli Çörek yapmak üzere buzdolabına kaldırmıştım. Bu sabah, her zaman anneciğimin ellerinden yediğimiz tahinli çöreği bu kez ben annemler için yaptım. Siz de böyle kalan pide hamurunu bu şekilde değerlendirebilir veya ekmek fırınından alacağınız bir ekmek hamuru ile de bu çöreği yapabilirsiniz.

ANNEMİN TAHİNLİ ÇÖREĞİ



Malzemeler:

  • Pide hamuru veya ekmek hamuru
  • 1 bardak tahin
  • 9 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
  1. Ölçülerini daha önce vermiş olduğum pide hamurunu hazırlayın veya hazır ekmek hamuru alın. Tavanızın büyüklüğüne göre parçalara ayırın. (Ben pide hamuru ölçülerinden 28 cmlik tavama denk gelecek şekilde 3 tane çörek yaptım. ) 
  2. Her bir parçayı 3-4 mm kalınlığında unlayarak açın. Üzerine her yerine denk gelecek şekilde tahin sürün ve şeker serpin. (Ben her bir parça için 3/4 çay bardağı kadar tahin ve 3 yemek kaşığı şeker kullandım.)
  3. Tahin ve şeker serptiğiniz hamuru rulo yapın, biraz uzatın ve salyangoz gibi dolayın. Tekrar unlayarak tavanızın büyüklüğüne göre açın. Kalınlığı 0,5 cm kadar oluyor.
  4. Hamuru ısıtmış olduğunuz yapışmaz özellikli bir tavaya alın. Bir tarafı kızardıktan sonra ters çevirerek diğer tarafını da kızarana kadar pişirin.
  5. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çöreğiniz yemeğe hazırdır. Afiyet olsun...

2 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: