Bir türlü kek yapamıyorum diyenlere... Sünger gibi bir kek karşınızda:)
3 gün arayla aynı kek yine yapılır. Bu kez kayınvalidemle... Fotoğraf için kayınpederime de teşekkürler...
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1+1/4 bardak şeker (250 gr)
- 1 bardak süt
- 3/4 bardak sıvı yağ
- 2 bardak un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 25 gr kakao (1 dolu yemek kaşığı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sütü ve sıvı yağı ekleyin, çok az karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra çok uzun süre çırpmayın ki hamurunuz sönmesin. Unu karışıma yedirmeniz yeterli.
- Bu karışımın yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Kalan hamura kakaoyu eleyerek ekleyin.
- 1 yemek kaşığı kadar süt veya su ilave edin ve kakaoyu hamura yedirin. (Yine çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.)
- Bu hamuru da kek kalıbındaki hamurun üzerine yavaş yavaş dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan veya bıçak batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
- Oda sıcaklığına geldiğinde kekiniz servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder