Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Mart 2013 Pazar

İki Renkli Kek

Bir türlü kek yapamıyorum diyenlere... Sünger gibi bir kek karşınızda:)


3 gün arayla aynı kek yine yapılır. Bu kez kayınvalidemle... Fotoğraf için kayınpederime de teşekkürler...



Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1+1/4 bardak şeker (250 gr)
  • 1 bardak süt
  • 3/4 bardak sıvı yağ
  • 2 bardak un 
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 25 gr kakao (1 dolu yemek kaşığı)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyin, çok az karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra çok uzun süre çırpmayın ki hamurunuz sönmesin. Unu karışıma yedirmeniz yeterli.
  4. Bu karışımın yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün. 
  5. Kalan hamura kakaoyu eleyerek ekleyin. 
  6. 1 yemek kaşığı kadar süt veya su ilave edin ve kakaoyu hamura yedirin. (Yine çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.)
  7. Bu hamuru da kek kalıbındaki hamurun üzerine yavaş yavaş dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirin.
  9. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan veya bıçak batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
  10. Oda sıcaklığına geldiğinde kekiniz servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: